HTML

Germánuszvaránusz

A német is ember - csak másképpen. A német élet is élet.

Utolsó kommentek

Kolleginák a táborban

2009.06.21. 22:44 kefir

Ursula, az egyik legtapasztaltabb asszisztensnő ott bent nálunk, szeret alapos munkát végezni: pedáns módon, inkább lassan, de biztonságosan jár el. Hibázni viszont nem szeret, mert a kritikát nehezen viseli; hamar hisztizni kezd, ha úgy érzi, egy adott helyzetben a sietség, a stressz miatt rizikót kell vállalnia. Lelki szemeim előtt látom, ahogyan az aktákkal vesződik:

- Szörnyű ez a nap! A második vonat fut már be úgy, hogy senkinek nincsenek német papírjai. Csak ömlenek kifele az emberek, zajonganak, én meg nem értem őket; a nevüket sem mindig sikerül a listákra felvezetni, akkora a kapkodás. Ennek baj lesz a vége. Csak gyerekből több száz lehet már, akinek nincs pontos születési dátuma megadva. A végén persze majd rajtunk verik el a port.

...

Ingrid a lendületes munkavégzés elkötelezett híve. A lényeg a tempó, a jó szervezettség. Szívesen fárad el a nap végére, ha látja, mennyit haladt előre.

- Akik le vannak mérve és megkapták a csíkos ruhácskákat, álljanak kettes sorokba. A szülőket nem kell most keresgélni: erre később bizonyosan lesz alkalom. A lényeg, hogy vacsoraidőre mindenkinek meg legyen a helye a barakkokban. Gyerünk, gyerekek, ne bámészkodjatok! Egy-kettő!..

...

Annette jószívű, empatikus. A szenvedés megindítja. Másfelől lojális munkavállaló: akkor örül, ha a főnökök is örülnek. 

- Azok a gyerekek, akiknek a hasa fáj és hasmenésük van, feltétlenül maradjanak az alaptáborban és először pihenjék ki magukat. Ilyen állapotban semmiképp nem vehetnek részt a kísérletekben: az egésznek az lenne csak a vége, hogy a mérések eredményei tévesek lesznek, és kárba vész a sok munka, amit a doktorok végeznek.

Nemrég személyesen járt közben a műszakisoknál, hogy a kerítésnél a táblákat jobb minőségű, zseblámpa fényénél is látható, fényvisszaverő példányokra cseréljék: Hóhspannung! Lébenszgefár!

...

Kerstin egy droid. Végzi a rábízott feladatot: csak néha emelkedik szóra, hogy jobbító javaslatot tegyen.

- Azt hiszem jobban járnánk, ha...

(Sajnos azonban többnyire butaságot javasol: előléptetését nem javaslom.)

Szólj hozzá!

Címkék: munka droid tábor németek varánusz germanusz varanusz germánusz

A bejegyzés trackback címe:

https://germanuszvaranusz.blog.hu/api/trackback/id/tr881199833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása