HTML

Germánuszvaránusz

A német is ember - csak másképpen. A német élet is élet.

Utolsó kommentek

Mitől van oly hülye arcod?

2009.01.02. 15:22 kefir

Minden kultúrkör rendelkezik néhány elviselhetetlenül ostoba grimasszal, arckifejezéssel, amelyek a felkészületlen szemtanút akár az őrületbe is kergethetik: gondoljunk csak az undor ("Íííí!"), az unalom ("Aaaa!"), az elképedés ("Őőő!" vagy "Heee?"), esetleg az éppencsak elkerült baj kisujjrázással társított, sztereotíp, eltúlzott ("Íííí!..") pofavágásaira...

Az alábbiakban egy hamisíthatatlan és egyben mérhetetlenül bárgyú német grimasz, a snúte receptjét adom közre.

 

Hozzávalók

  • 1 db eladdig teljesen normális emberi arc
  • 1 db szituáció
  • 1 db érzelem pl. egyetértési, csalódottság, tanácstalanság
  • 2 db szemöldök
  • 1 db száj
  • 1 db orr
  • és kb. fél liter közönséges levegő.

 

Elkészítés

Szemöldökeinket süllyesszük kilátásunk maximális beszűkítéséig előre, szájunkat csücsörítve toljuk ki arcunk egyfajta csőrszerű meghosszabbításaként oly módon, hogy felső ajkunk feltétlenül orrunk alvázához simuljon, majd az ily módon képződött malacszerű ábrázat birtokában kezdjünk ritmusosan levegőt fujkálni orrunkon keresztül, amelynek fejünk finom, a kilégzések ütemére végzett bólogatásával szerezzünk további nyomatékot.

...

A hatás leírhatatlan, de mégis megkísérlem: a vadul ki- és belégzett, takonyszagú levegő fokozatos tudatszűküléshez vezet, a szemöldökök jótékony fátylat borítanak a gonoszul elrévedő tekintet elé, a kibuggyanó csücsörajak egy remekbeszabott aranyeres seggluk távlatát vetíti fel, - az egész jelenet pedig néhány lépésről figyelve egy párzó tőkésréce s egy gőzmozdony összesített méltóságával ruházza fel elszánt személyünket.

Egyszer érdemes kipróbálni.

Szólj hozzá!

Címkék: német hülye malac grimasz gőzmozdony varánusz csőr germanusz varanusz germánusz

A bejegyzés trackback címe:

https://germanuszvaranusz.blog.hu/api/trackback/id/tr34853385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása