HTML

Germánuszvaránusz

A német is ember - csak másképpen. A német élet is élet.

Utolsó kommentek

Bunde Kutya

2009.01.13. 07:43 kefir

"A házunkba költözött egy bitang jó fej, szédületes jampi: ismerjük el!.." - idézhetnénk a Hungária együttes egykor méltán népszerű slágerét, de téves: Bunde Kutya hosszú évtizedek óta a földszint 1. lakás bérlője, mi meg csak tavalyelőtt huppantuk be ide, valamint távolról sem "bitang jó fej", de mindazonáltal ne vágjunk a dolgok eleibe!..

...

Emlékeink hajnala a minket megelőző, kissé szétcsúszott életű, előző bérlő távozásakor virrad: fagyos, koratéli estén Frau Hense az utolsó nejlonszatyrokkal kacsázik tinédzserkorú arab szeretője Seat-ja felé, amikor felpattan a földszint 1. ajtaja és egy enyhén férfiasan öltözködő, meghatározhatatlan korú (erről többet majd később), szigorú arcú hölgy válogatott gorombaságokat sorol neki így, az utolsó szó jogán, majd változatlan szigorral csukja is maga mögött a nyílászárót.

...

Nemnormális - így egyben - gondolhatnánk magunkban, de két nap sem telik el és ugyanez a Frau Bunde kedvesen mosolyogva és önzetlenül segít nekünk a szelektív hulladékgyűjtés, a környékbeli bevásárlás és ház körüli egyéb teendők tengerén való eligazodásban.

Példaul a közös helyiségek takarítása: érdemes a táblázat által megadott időpontban nekifogni, mert menetrendszerinti pontosságal nyílik - mintegy véletlenül - egy ablak felettünk, és Bunde Kutya kíván mosolyogva jó reggelt/munkát a dolgozóknak, sőt, dícsérő szavakkal illeti a söprés gondos természetét!.. - nincs is jobb érzés, mint egy kis germán dícséretet bezsebelnil!..

...

Mindezek után felnyom-e a tulajoknak Bunde Kutya, ha egyszer késik/elmarad a takizás? Fel, fel, hát persze, hogy fel, de télapókor már megint kis ajándékot akaszt az ajtónk kilincsére; máskor sütikével lep meg, bringát simán kölcsönad, és ha csomag jön, végtelen gondosággal veszi át s őrzi meg - beépített emlékeztető funkcióval egyetemben. A híres német távolságtartós mentalitást is látszatcáfolva hívogat be a lakásába, mesélget a fiáról, érdeklődik kedvesen hogylétünkről - és kétségtelenül egy angyal.

Egy multifunkciós, szupermegbízható, kivehetőajtós... német angyal. (De miért kapta ezt a hülye nevet tőlünk, hálátlanul paranoid külföldi proliktól?..)

...

Egy további részletkérdésre, nevesül, hogy a közel hetvenes Kutyának miért van tinédzser ugorlyányokat megszégyenítő testszerkezete, emitt térek ki.

Szólj hozzá!

Címkék: munka német kutya test varánusz bitang kivehetőajtós germanusz varanusz germánusz

A bejegyzés trackback címe:

https://germanuszvaranusz.blog.hu/api/trackback/id/tr90874203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása