HTML

Germánuszvaránusz

A német is ember - csak másképpen. A német élet is élet.

Utolsó kommentek

Normakövető rakéták

2009.01.01. 18:14 kefir

A német polgár szabályszerű életet él. Gyönyöre előre elkészített sablonok maradéktalan megvalósításából fakad. Svájci óraművek ketyegése ligetigyörgyös zűrzavarként hat ahhoz a menetrendszerű létezéshez képest, amellyel minden reggel másodpercre pontosan magukhoz veszik biológiailag korrekt módon előállított és a TÜV-által molekuláris szintig elemzett, kalkulált energiatartalmú önkontrolljoghurtjaikat, izomzatuk ellazítása érdekében kettőt jobbra, kettőt balra hajlonganak, majd rövid, hatékony tusolás keretében, a természetre rótt minimális teher árán eltávolítják a testükre tapadt hajszálvékony, egyenletes eloszlású szennyréteget.

A munkahelyre való, idejében történő eljutás érdekében előre eltervezett módon és ideig részt vesznek a civilizált világ egyik legkiszámíthatóbb, legeseménytelenebb közúti közlekedésében, majd munkahelyükre érve legkésőbb 7:57-kor lekattintják kártyájukat a bejáratnál észrevétlen megbúvó, félszekrénnyi automatánál és makulátlan szolgálati jelmezben, marcona fapofával támasztják edzett mellkasaikat a munka jeges hullámfrontjának neki...

...

Üzemzavarok, meghibásodások márpedig itt is vannak. Káosz, szilaj anyázás persze nem serken nyomukban, mivel a krízisszituációk is előre elkészített, iktatott, lefűzött és mindenki által évente legalább egy alkalommal, aláírással igazolt módon áttanulmányozott üzemzavar- és krízisjelentő űrlapokban fogatnak fel: válság legyen a talpán, amely ilyen felkészültség mellett a rendszer összeomlásáig próbálna meg vezetni.

Egy - egyébként elméletileg jószerivel kizárható - totálgebasz sem érne el egyebet, minthogy a jelenséget először észlelő magánszemély óne vájteresz (ugorul minden további nélkül) fegyelmezetten kitöltene egy ún. totálgebaszbejelentő űrlapot és innentől napok telhetnének majd el, mire a megsemmisülés az engedélyezett bekövetkezésnek egyáltalán nekifoghatna...

...

A szorgos munkát megérdemelt pihenés követi: előnyt élveznek a valamely korábban már ismert stílust, hangulatot idéző étkező- és szórakozóhelyek, ahol a sztereotíp jegyek jóleső beazonosítása mellett kerülhet sor a hatóságilag ellenőrzött duhajságok valamelyikére. Élen jár mindezek között is az asztal körül valú egykedvű ücsörgés, amelyet az étel elismerő dícsérgetése valamint egyetértő bólogatás és csücsörítés (lásd: Mitől van oly hülye arcod?) mellett a hallott zene foszlányaira végzett, felkészültségüket hitelt érdemlő módon igazoló, stílusidéző mozgásbemutatókkal szinesíthetik.

...

Mindazoknak - ez a lakosság kb. 99%-át jelenti -, akiknek a sarki kocsma váratlan felkereséséig sem jutott elég rögtönzőképesség, marad az otthon melege, a geműtlihkájt (szinte lefordíthatatlan német kifejezés a kényelmesség, otthonosság leírására), a fociösszefoglaló a remek reklámokkal meg a - most tényleg komolyan -  REMEK sör.

Szólj hozzá!

Címkék: német rend norma varánusz germanusz varanusz germánusz

A bejegyzés trackback címe:

https://germanuszvaranusz.blog.hu/api/trackback/id/tr68851934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása