HTML

Germánuszvaránusz

A német is ember - csak másképpen. A német élet is élet.

Utolsó kommentek

Verbunk és ami az embernek még úgy hiányzik

2009.01.02. 15:10 kefir

Ami nekünk a reklám, az nekik a verbung.

...

Már a bébikorú PR-osok is úgy tanulják, hogy az egyik legtutibb reklámrecept a lakossági vágyálmok telibetrafálására alapoz. De vajon mire vágyik ez a rengeteg Normakövető rakéta?!..

Nézzük csak először is a Dinamizmus/Erő/Teljesítmény/Sebesség/Előny/Kamat fogalomkört. Felülmotorizált német és álnémet SUV-ok, mindentvevő hitelkártyák, krómosan csillogó villanyborotvák, valamint különlegesen ércesen csobogó ásványvizek előtt automatikusan nyílik meg a marcona germán harcosok szívének fakapuja. A látvány lelkesít, az erő átragad, a tekintet felderül: ha minden oké, jöhet akár egy Jaaaa! és a nehezen kihagyható csücsörítő bólogatás.

Vagy gyüjjön a Változatosság/Újdonság/Unalom vége/Mindent ehetsz/Édesség/Ízes kajcsi/Ötpercalattebéd tematika. Ez inkább a csajoknak szól: ha a vérbe kívánod már az egyforma ízű aszpiktortákat, kockahasfejlesztő műzlitápokat, ne habozz, kanalazz be egy doboz telítetlen margarint - vagy ránts le a polcról egy újabb műzlitápot, kiálts mál vasz anderesz-t (végre valami más), szökellj magasra, kisszoknyád rebbenjen, ne nézz vissza, karolj borostás-kékszemű faszidba, oszt hadd szóljon egy kis francia harmónikafoszlány vagy bármi más, ami sablonos, és dülöngélve majszolgassatok a lemenő napsugárban. Nem hízlal: haraphatsz még egyet.

...

(Próbáltam kigondolni egy harmadik témakört is, de szerintem nincs is. Akkor ennyivel ez rendben is volna, fílendank.)

Szólj hozzá!

Címkék: reklám ad werbung varánusz verbunk germanusz varanusz germánusz

A bejegyzés trackback címe:

https://germanuszvaranusz.blog.hu/api/trackback/id/tr54853340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása