HTML

Germánuszvaránusz

A német is ember - csak másképpen. A német élet is élet.

Utolsó kommentek

Soha, de soha...

2009.01.25. 12:47 kefir

Az alábbi jelenetnek egy gyermekorvosi váróteremben voltam tanúja: ötévesforma arabos külsejű kisfiú rajzolgat a kikészített cerkákkal, színezget, írogat, díszíti a dolgot innen is, onnan is, majd büszkén viszi az elkészült műalkotást édesapjához, aki maximálisan európai külsővel egy újságba feledkezve tölti az időt.

- Nézd, Papa!

Én is nézem, nem tehetek mást: egyszerűen kiváncsi vagyok, mit rajzolt a gyerek. A kb. A4-es méretű, landscape módon tartott papíron felül egy íves felirat látható: "Kein Krieg mehr", azaz, "Soha többé háború".

Első gondolatom, hogy micsoda transzkultúrális izgalom, mely kettősség: ez a gyerek már itt született Németországban, jobban beszél németül, mint arabul, és háborút sem látott soha, de a papírra mégis ezt írja.

Nézek lejjebb: az íves pacifista manifesztum alatt a lap többi részét egy faltól-falig tartó, remekbeszabott, szivárványszínű *géppisztoly* tölti.

Tényleg kafa a cucc: ilyet én még nyolcadikos koromban sem tudtam volna. Alapos felkészültségre vall.

...

Komplexebb az élet, mint azt az egyszeri blogger gondolná.

Szólj hozzá!

Címkék: német arab háború béke géppisztoly varánusz germanusz varanusz germánusz

A bejegyzés trackback címe:

https://germanuszvaranusz.blog.hu/api/trackback/id/tr98901134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása