HTML

Germánuszvaránusz

A német is ember - csak másképpen. A német élet is élet.

Utolsó kommentek

Frauhéger keresztbemegy

2009.11.04. 07:38 kefir

Frauhéger keresztbemegy. Keresztbemegy reggel, és keresztbemegy egyszer kábé koradélután. Ami tesz, az nem veszélytelen, de nem is egyszerűen csak irritáló.

...

Frauhéger fagyostekintetű, negyvenplusszos, tudjamitakar/kitudjamitakar, száradtszőke német nő. Menetrendszerűen napjában kétszer köszönés nélkül átrobog tárva-nyitva részlegünkön, hogy majd' a cipőmben bukik el: tekintete mindeközben ál-elmélyülten üveges. Végigszánt a tájon, nem néz se jobbra, se balra, csak viszi az akarat előre... - meg ki tudja, hova.

Elgondolkoztat. Nem fél?.. Nem fél, hogy valaminek nekimegy?.. Hogy valaki esetleg neki nekimegy?!..

Nem fél, mert akarattal rettenthetetlen

...

Mégis van az arcán a kifejezéstelenség, a hülye szemüvege mögött valami még, ami az egész jelenségnek némi baljós mellékízt kölcsönöz. Frissen gázolt mozdonyok, villamosok, metrók "arcán" látni ilyet: látszólagos fémes-festékes üresség, közöny, mégis picit fájdalmas, magányos - talán segélykérő. 

...

Szoktam persze figyelni a fenekét is távozóban: ez nem egy örömfenék, mondogatom ilyenkor magamban; inkább a zord körülményekről, a vasfegyelemről és az önkínzó táplálkozásról regél az az ülep.

Ritka egy vigasztalan látvány.

(Ja, persze a német fenekek megérdemelnek egy külön posztot is valamikor, annyi bizonyos.)

Szólj hozzá!

Címkék: német fenék varánusz germanusz varanusz germánusz

A bejegyzés trackback címe:

https://germanuszvaranusz.blog.hu/api/trackback/id/tr151497644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása